Ново посегателство върху градинка в центъра на Търговище

By 02 Юни 2017 Прочетена 2966 пъти 0
Градинката в центъра на Търговище, от която са откраднати цветята от вид "шибой" Градинката в центъра на Търговище, от която са откраднати цветята от вид "шибой" Община Търговище

Служители на Община Търговище за пореден път констатира липса на цветя в централната градска градина на града.

Въпреки усилията на екипите по озеленяване, през последния месец общинското предприятие "Флора" няколкократно засажда там цветя от вид "шибой" заради посегателства срещу тях.

Според Наредбата за изграждане и опазване на зелената система на територията на община Търговище, глобата за нанесени щети върху нея е в размер от 50 до 300 лева. В Наредбата е регламентирано още, че при унищожена или повредена растителност, стойността й се възстановява в петорен размер от извършителите.

Ръководството на Община Търогищве следи за опазването на растенията и обществения ред в града. Служителите по сигурността започват обстойно преглеждане на записите от охранителните камери в района, за да се установят извършителите и да бъдат наложени санкции.

В центъра на Търговище общинското предприятие "Флора" е засяло разнообразни видове цветя за летния сзеон. В цветните градини могат да се видят бегонии, калдъръмчета, вербени и тагетис. Растенията във висящите саксии по осветителните стълбове са каскадни сакъзчета и петунии.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net