ВИДЕО: Обсъждат публично правилника за новия фонд за местни инициативи в Търговище

By 15 Юни 2022 Прочетена 1038 пъти 0

Община Търговище организира обществено представяне и обсъждане на проекта на правилник за дейността на фонд за подкрепа на местни инициативи.

То ще се състои на 23 юни, от 17:00 часа, в зала 74 на местната администрация. 

Поканени са представители на неправителствения сектор, читалища, образователни и културни институции, управители на етажна собственост, както и всички заинтересовани лица.

Припомняме, че фондът ще финансира инициативи, насърчаващи развитието на гражданското общество и подобряване на средата и качеството на живот.

РЕКЛАМА


Предвижда се всяка година да бъдат публикувани насоки за кандидатстване, в които ще бъдат записани приоритетни области за финансиране.

Ще се определя и максималната сума, която ще се отпуска по линия на фонда. Намерението на общинската администрация е първоначално вниманието да бъде насочено към проекти, свързани с подобряване на градската среда.

Максималната сума, която ще се отпуска на проект, се предвижда да е 2500 лв.

Всички, които нямат възможност да присъстват на общественото обсъждане, могат да дадат своите предложения и писмено до 27 юни на e-mail адреса на Община Търговище или в Центъра за административно обслужване.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 15 Юни 2022 15:37
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net