fbpx

ВИДЕО: Община Търговище е заделила 20 000 лева за стимулиране на талантливи деца през тази година

By 08 Септември 2021 Прочетена 873 пъти 0

До 1 октомври включително е срокът за кандидатстване по Наредбата за условията и реда за стимулиране на деца и младежи с изявени дарби в Община Търговище.

Комисията по стипендиите към Общинския съвет ще излезе с решение за разпределението в срок до 15 октомври.

20 000 лева са заложени през тази година в бюджета на Общината за финансово стимулиране на талантливи деца. Областите, за които може да се кандидатства са образование, наука и техника, изкуство и култура и спорт.

Финансовите стимули се присъждат като месечни, годишни или една годишна стипендия "Търговищко дарование".


Деца, които имат поне три значими изяви на местно, регионално, национално или международно ниво, с класиране до трето място през последната година, могат да кандидатстват за месечна стипендия. 
Нейният размер е 1/5 от минималната работна заплата и се отпуска за период от максимум 6 месеца. Класиранията, с които се кандидатства за годишните стипендии, са от 1-во до 6-о място на международна олимпиада, конкурс или състезание или от 1-во до 3-то място на национални такива. Отпуснатата стипендия може да е в размер до 5 минимални работни заплати.

За "Търговищко дарование" се участва с класирания от 1-во до 3-то място на международна олимпиада или състезание или 1-во място на национални конкурси. Финансовият стимул е в размер до 7 минимални работни заплати.

Кандидатите трябва да подадат заявление по образец в Центъра за административно обслужване на Общината и да приложат всички документи, удостоверяващи постиженията им.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 08 Септември 2021 17:25
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net