Община Търговище отново прилага нестандартен подход за по-висока събираемост на местните данъци /ВИДЕО/

By 25 Януари 2021 Прочетена 2681 пъти 0

И тази година Община Търговище прилага нестандартен начин за събиране на местни данъци и такси.

Платилите до края на месец април налозите си наведнъж,освен, че получават 5% отстъпка, участват и в жребий за разпределяне на 40 броя предметни награди на стойност до 100 лв. всяка.

Ютии, кафеварки, микровълнови печки и други домакински електроуреди – това са някои от предметните награди, които могат да спечелят жителите на Търговище, ако заплатят до края на април местните си данъци и такси и се включат в традиционната томбола на общината. Целта е увеличаване на събираемостта, а талони могат да попълнят всички без тези, които са регистрирани като фирми.


Урната за събиране на талоните е в непосредствена близост до желаещите да платят данъци, прозрачна е, подобна като на тези на изборите, подпечатана надлежно с печат на Общината.

Попълва талон, който му се дава от касата с неговите данни и го пуска в урната, която е до касите за плащане на данъците. Урната съответно е запечатана от нотариус, така, че правилата, които сме ги изработили продължаваме така, каквито са били и в предходните години. Смятам, че това стимулира нашите съграждани да си плащат данъците, това доведе както в предишните години, така са очакванията и през тази да постигнем по-висока събираемост на местните данъци и такси.

обясни заместник-кметът Валентин Велчев


Т
ази година Община Търговище не предвижда увеличение на местните данъци и такси.

Изхождаме от това, че това е година в която за първи път както Община Търговище, така и другите общини в страната съставят бюджет в условията на епидемична обстановка. Собствените приходи, в които влизат данъците, за които говорим, са по-малко спрямо предходният бюджет с около 400 хил.лв., но настоящият бюджет на общината бележи ръст и той произтича от трансферите от централния бюджет и преходните остатъци, които сме формирали от предходната година.

допълни още заместник-кметът Велчев

Събираемостта на местни данъци и такси в общината е над 70%, което е над средното ниво за страната.

Оттам ни увериха, че вече има интерес от техни колеги от други общини при организирането на подобни томболи.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 25 Януари 2021 19:35
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net