fbpx

ВИДЕО: Община Търговище започва работа по програма "РОМАКТ"

By 13 Септември 2021 Прочетена 895 пъти 0

Община Търговище започва работа по програма "РОМАКТ".

Това е съвместна инициатива на Европейската комисия и Съвета на Европа, която цели подпомагането на местните власти при осъществяване на политиките за приобщаване на ромите и други уязвими общности.

Съгласно подписаното споразумение, програмата ще се изпълнява за срок от 20 месеца. Нейната идея е да се осигури логистична, а при възможност, и финансова подкрепа за справяне с проблемите, свързани с интеграцията на маргинализираните групи.


Ще бъде създадена местна активна група от представители на общностите, с възможност за разширяване на сътрудничеството с Полицията, Бюро по труда, "Социално подпомагане", училища и неправителствения сектор.

По програмата вече са проведени срещи с местната общност в квартал "Малчо Малчев". Предстои това да се случи и в населените места на общината, за да се набележат основните проблеми в сферата на здравеопазването, жилищната и социалната политика.

Ще се очертаят приоритетите за работа и ще бъде изготвен план за социално включване на маргинализираните групи. Ще се търсят и възможности за национално или европейско финансиране за изпълнение на заложените дейности.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 13 Септември 2021 17:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net