Общинската фирма продължава да събира и извозва боклука в Търговище заради обжалвана процедура

By 31 Август 2016 Прочетена 1557 пъти 0

По предложение на кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров, общинската фирма по чистота ще продължи да събира и извозва отпадъците до сключване на договор по законовия ред за следващия период.

Извънредното решение се налага заради обжалване на процедурата за възлагане на обществена поръчка пред Комисията за защита на конкуренцията, обясни кметът д-р Дарин Димитров на днешната сесия на Общинския съвет. 

Той припомни, че ситуацията засяга и община Попово, която депонира отпадъците на регионалното сметище. След 5-ти септември то остава без оператор заради невъзможността да се проведе обявената процедура.

Единодушно общинските съветници решиха днес Негово Високопреосвещенство Северноамериканския и Австралийски митропиолит Андрей да бъде удостоен посмъртно със званието "Почетен гражданин на Търговище". Отличието се връчва за значителните и неоспорими заслуги и приноса му за съвременното развитие на град Търговище.

На гласуването на номинацията за високото отличие присъства и Варненски и Великопреславски митрополит Йоан.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.