Общинските дружества в Търговище с добри финансови резултати

By 28 Август 2018 Прочетена 2444 пъти 0
Това показват финансовите отчети на "Адапт" ЕООД, "Общински пазари" ЕООД и "Знаме" ЕООД Това показват финансовите отчети на "Адапт" ЕООД, "Общински пазари" ЕООД и "Знаме" ЕООД КИС 13

Добри финансови резултати отчитат търговските дружества със 100% общинско участие в Търговище за първата половина на 2018 година.

Това показват финансовите отчети на "Адапт" ЕООД, "Общински пазари" ЕООД и "Знаме" ЕООД, които заместник-кметът Валентин Велчев представи на заседанието на постоянната комисия по Общинска собственост, икономическа политика и финанси на 27 август.

Общата печалба на трите фирми възлиза на 38 413 лв. Най-голяма печалба за второто тримесечие отчита "Общински пазари" ЕООД – 25 000 лв. "Адапт" ЕООД отчита 13 000 лв. Единствено натрупаните стари задължения на "Знаме" ЕООД оказват негативно влияние на дружеството, но и то реализира положителни резултати в размер на 413 лв.

Припомняме, че през 2016 година финансовите задължения на вестника към НАП, доставчиците и работещите в дружеството, възлизаха на над 60 000 лв. С цел да предотврати евентуална несъстоятелност и вестникът с дългогодишна история да продължи да съществува, Община Търговище предложи, а Общинският съвет гласува временна финансова помощ за дружеството. Тя е в размер на 35 000 лв. и е за 3 години и половина. Към момента общата сума на просрочията на "Знаме" ЕООД е сведена до 19 000 лв. и изчистването на старите задължения продължава паралелно с обезпечаване нормалната дейност на вестника.

В отчета на заместник-кмета Велчева се посочва още, че цитираните три общински търговски дружества показват и по-високи финансови резултати спрямо същия период на 2017 година. Тогава печалбата на "Общински пазари" ЕООД е била 23 000 лв., на "Адапт" ЕООД - 8000 лв., а на "Знаме" ЕООД – 333 лв.

Финансовият резултат на "БКС – Търговище" не е включен в този отчет, тъй като след преобразуване, то стана общинско предприятие и не извършва търговска дейност.

Другите предприятия на Общината са "Социални и охранителни дейности", "Флора", "Детско и ученическо хранене" и "Обреди".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net