fbpx

ВИДЕО: Одобриха правилника за дейността на фонда за местни инициативи в Търговище

By 30 Юни 2022 Прочетена 1016 пъти 0

Общинският съвет одобри правилника за дейността на фонда за подкрепа на местни инициативи в Търговище.

Решението бе прието единодушно с 29 гласа "За" по време на заседанието на местния парламент днес, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО.

На конкурсен принцип гражданите ще могат да кандидатстват за отпускане на средства до 2500 лв. за дейности, свързани с подобряване на градската среда. Такива могат да са благоустрояване на прилежащи терени към обществени сгради и междублокови пространства, или създаване и обновяване на зелени и цветни площи. Ще се подкрепят и по-нестандартни идеи, които да трансформират средата, без непременно дейностите да са свързани с ремонти.

РЕКЛАМА


Да предлагат и реализират инициативи по линия на фонда ще могат представители на неправителствения сектор, читалища, образователни и културни институции, управители на етажна собственост и неформални граждански групи. Срокът на изпълнение на инициативите през тази година ще бъде два месеца.

На сайта на Общината ще бъде създаден раздел, в който ще се публикува актуална информация за фонда и образци на всички необходими документи за кандидатстване.

Първата сесия за кандидатстване се очаква да бъде обявена в средата на юли.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 30 Юни 2022 16:36
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net
Ad Sidebar