Прекратиха процедурата за концесия на бившата Земеделска банка в Търговище /ВИДЕО/

By 26 Ноември 2020 Прочетена 2684 пъти 0

Прекратиха процедурата за концесията на сградата на бившата Земеделска банка в Търговище.

Решението бе взето днес на редовното заседание на Общинския съвет, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО. Продължават да се търсят начини за ремонта и съхранението на уникалната сграда.

Припомняме, че процедурата за концесията бе открита с решение на Общинския съвет в края на февруари. В срока до 30 април не е подадено нито едно заявление и оферта. В последствие бе одобрено обявление за поправка, публикувано в Националния концесионен регистър, в Държавен вестник и на сайта на Община Търговище, с което крайният срок за получаване на оферти стана 30 юли. До тази дата също не е подадено нито едно заявление.


С решение на кмета бе одобрено повторно обявление за поправка за удължаване на срока до 30 октомври. Тъй като отново не е заявен интерес от потенциален кандидат, кметът д-р Дарин Димитров предложи процедурата за определяне на концесионер за строителство и управление на обект публична общинска собственост – бивша Земеделска банка да бъде прекратена.

Междувременно продължават да се търсят начини за осигуряване на средствата за ремонт на сградата, която е паметник на културата с местна значение. Решението за прекратяване на процедурата за концесия бе прието единодушно с гласовете на 25 общински съветници.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 26 Ноември 2020 15:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net