Съдът остави за постоянно в ареста обвиняемия за убийството в Славяново

By 16 Октомври 2022 Прочетена 2400 пъти 0
Съдът остави за постоянно в ареста обвиняемия за убийството в Славяново Съдът остави за постоянно в ареста обвиняемия за убийството в Славяново КИС 13

Окръжен съд – Търговище постанови мярка за неотклонение "задържане под стража" на 49-годишния Ю. Ш. от с. Славяново.

Той бе задържан на 14 октомври след процесуално-следствени дейности, в резултат на които е установен като заподозрян за бруталното убийство на 60-годишна жена в Славяново във вторник.

Случаят е регистриран на 12 октомври около 08:00 часа в Районното управление на полицията в Попово. Получен е сигнал, че в къща в селои Славяново, община Попово е намерена мъртва самотно живееща 60-годишна жена. При извършения оглед на местопроизшествието по тялото на жената  са установени следи от насилие.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Искането на Окръжна прокуратура е за мярка за неотклонение "задържане под стража" предвид богатото съдебно минало на извършителя, в това число за убийство, която присъда е изтърпял, и това, че понастоящем се касае за тежко умишлено престъпление – грабеж, придружен с убийство, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Служебната защита поиска по-лека мярка предвид направените пълни самопризнания от обвиняемия. За смекчаващо вината обстоятелство беше изтъкнато, че Ю. Ш. е избягал от местопрестъплението, стигнал до Дунав мост с цел укриване в друга държава, но се е разкаял и се е върнал в селото.

Съдът постанови мярка за неотклонение "задържане под стража" вземайки предвид, че целта на мярката е да обезпечи присъствието на обвиняемия в хода на разследването и съществува реална опасност да извърши престъпление, видна от обстоятелството, че е осъждан и е изтърпявал ефективно наказание лишаване от свобода.  

Определението на Окръжен съд – Търговище подлежи на обжалване в тридневен срок пред Апелативен съд – Варна.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net