ВИДЕО: Стотици се включиха в отбелязването на националния празник в Търговище

By 03 Март 2022 Прочетена 1273 пъти 0

Стотици граждани се включиха в проявите, организирани от Община Търговище, по случай националния празник на България.

Честванията започнаха с молебен за благоденствието на българския народ, който бе отслужен в храм "Св. Йоан Рилски".

За втора поредна година се проведе и инициативата "Движение с патриотично стихотворение". В нея се включиха близо 300 души, които преминаха маршрута от централната алея в парка "Борово око" до паметника в парка "Боровец". По пътя си събираха строфи от патриотични стихотворения на класици и съвременни български автори, носещи позитивни емоции. Желаещите имаха възможност и да рецитират събраните от тях поетични откъси на микрофон. Те, както и всички, преминали маршрута, получиха сувенири, с графично изображение на буквата Т, вплело в себе си стилизирани обекти на градската и околната среда на Търговище. Автор на логото е Цветелина Мирева.

РЕКЛАМА


Венци и цветя в памет на загиналите за Освобождението ни положиха кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров, областният управител Станимир Парашкевов, народни представители, председателят на Общинския съвет Емине Якубова, общински съветници, представители на различни учреждения, културни институции и граждани.

В програмата пред паметника участваха и Духовият оркестър и Женски хор "Златна лира" към Община Търговище. Ученици от 2 "А" клас на III ОУ "П. Р. Славейков", с ръководител Елена Цонева, представиха "флашмоб" – фигурална композиция на националното ни знаме.

Проявите по случай 3 март продължиха с инициативата "Да се хванем на хорото", организирана от Фолклорен клуб "Омая" в парка "Роден кът".

Честванията ще приключат с празнична заря от 19:00 часа, на централния площад "Свобода".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 03 Март 2022 18:42
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net