"Свири, аз съм твое!": Пианото продължава да радва хората в центъра на Търговище /ВИДЕО/

By 06 Април 2021 Прочетена 2120 пъти 0

Всички сме виждали улични музиканти да свирят на различни инструменти.

Но да свирят на пиано и то на самия център на града имат възможност единствено гражданите и гостите на град Търговище. Там вече пета година малки и големи, можещи и неможещи сядат пред музикалния инструмент, за да пробват уменията си по свирене.

Минавали ли сте под прозорец, където мелодията ви кара да спрете дори и за минута? За да чуете звука на пианото! И да оставате там замечтани близо до красивата музика.

Разхождах се просто по улиците на Търговище, подочувам разни хора, които свирят у тях, явно имат такива музикални инструменти. Надявам се, че ще излязат навън и ще свирят, така ще мотивираме всички граждани.

казва инициаторът Димитър Геров


Вместо музикант IT-специалист сбъдва тази мечта. Само за няколко дена Димитър, заедно с още двама свои приятели, построява навеса и поставя пианото под него. Така дарява на своите съграждани музикалния инструмент и средствата от близо 2000 лв., инвестирани в него.

После получава получава и подкрепата на Общината. За реализирането на идеята ангажира архитект, художник, музикален специалист, транспортни работници. Сега желещи да свирят на пианото, винаги има. Като тази самоука жена, която почти всеки ден намира време да посвири.


Макар и да се охранява от видеокамери и предупредителните надписи, недобросъвестни минувачи често посягат на музикалният инструмент.

Това е второ пиано за 5 години, но и то вече е с изкъртени клавиши.

Хубаво е да пазим пианото, за да може повече деца да се развиват, да има повече звук и красота в нашият град. Не всеки може да свири на пиано, това е много сериозен инструмент, това е голяма придобивка за града, би трябвало хората да се радват и да го пазят като свое, апелирам гражданите да го пазят.

казват хората

Да създаваш музика, която радва хората край теб в Търговище, е напълно безплатно. Дори символично! Защото музиката има нужда от нас. И ние от нея.

Затова върху пианото в Търговище надписът гласи: "Свири, аз съм твое".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 06 Април 2021 19:28
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net