Трима са в болница след вчерашната верижна катастрофа край Омуртаг

By 03 Юни 2021 Прочетена 2537 пъти 0
Те са хоспитализирани в МБАЛ - Търговище Те са хоспитализирани в МБАЛ - Търговище КИС 13

Трима души са настанени за лечение в болница след верижната катастрофа между автобус, микробус и камион вчера в Омуртаг.

Припомняме, че пътният инцидент стана вчера по обед на околовръстния път на града. Тогава Товарен автомобил "Форд Транзит" /микробус/ с шуменска регистрация, управляван от правоспособен 46-годишен водач от село Чернооково, община Върбица, обл. Шумен, при движение от Омуртаг към Котел, е направил ляв завой с цел навлизане в района на бензиностанцията. Това обаче е станало при наличие на непрекъсната маркировка. Така той отнел предимството на движещия се насреща автобус "Мерцедес" с румънска регистрация, управляван от 56-годишен мъж. Ударът е настъпил в лявата страна на автобуса.


Вследствие инцидента микробусът се е ударил в задната част на неправилно паркиран камион с шуменска регистрация, който е управляван от 47 годишен мъж от Добрич. В резултат на това камионът се отместил и блъснал стоящ пред него 19-годишен младеж от село Черенча, Шуменско.

Служители на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Омуртаг са оказали съдействие за изваждане на пътувалите в микробуса граждани.

Вследствие на верижната катастрофа в МБАЛ - Търговище са приети за лечение, без опасност за живота им, трима души: водачът на микробуса и пътничка в същия автомобил. Хоспитализиран е и и 19-годишният мъж, блъснат от камиона, който е с фрактура на раменна става.

Взети са проби за евентуално наличие на алкохол с дрегер на водачите на автобуса и микробуса. Пробите са отрицателни.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Районното управление на полицията в Омуртаг.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 03 Юни 2021 10:57
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net