fbpx

ВИДЕО: Училищата в Търговище са готови за новата учебна година, въпреки тежката ситуация в региона

By 14 Септември 2021 Прочетена 755 пъти 0

Училищата и детските градини в Търговище са готови да посрещнат възпитаниците си в условия на пандемия.

Изискванията на образователните и здравните власти се спазват, заяви главният секретар на Регионалната здравна инспекция д-р Марин Йовов.

В момента тече изследването на педагогическият и непедагогическият персонал с бързи тестове. Към момента от 50 училища в област Търговище, заявилите желание да бъдат изследвани техни служители са в 45, като на всички тях са раздадени бързи тестове и в момента върви това изследване. Там, където се получи евентуално положителен резултат или по-скоро съмнения за положителен резултат, имаме готовност да реагираме и да на правим PCR изследване. Нашата лаборатория също съдейства за тези, които не могат да извършат това изследване, като тези преподаватели ще бъдат викнати или на място тук в РЗИ - Търговище, или ще бъдат посетени в самото учебно заведение, създадени условия от директора за да бъдат изследвани.

заяви д-р Йовов


В най-голямото основно училище в областта I ОУ "Христо Ботев" предвиждат по време на учебния процес, вратите на двора да бъдат заключвани - никой няма да влиза и да излиза, а учениците ще си носят храна, за да не напускат района на училището до края на часовете.

На тържеството за откриването на учебната година са поканени само родителите на учениците от първите и петите класове, които обаче няма да бъдат допускани в сградата. Випуските ще бъдат посрещани един след друг.

Подобна е организацията и в най-голямото държавно училище в региона - Професионално-техническата гимназия. 

Родителите вече са информирани за мерките и реда, който ще бъде наложен, както и за условията, при които ще се учи онлайн в случай на нужда.

И в двете училища повече от половината от педагогическия и помощния персонал са ваксинирани или преболедували COVID-19.

Вижте повече подробности в репортажа.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 14 Септември 2021 18:08
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net