В Търговище хванаха 16-годишен, участвал в телефонна измама

By 20 Януари 2018 Прочетена 2645 пъти 0
Около 15:00 часа на 19 януари служители от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в Областната дирекция на МВР в Търговище са задържали непосредствено след прибиране на плика с парите младеж, който се е опитал да избяга Около 15:00 часа на 19 януари служители от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в Областната дирекция на МВР в Търговище са задържали непосредствено след прибиране на плика с парите младеж, който се е опитал да избяга КИС 13

След съвместни действия на служители на полицията в Търговище и Велико Търново задържаха участник в телефонна измама.

Тя е била осъществена по популярната схема за оказване на съдействие на полицейски служители за залавяне на телефонни измамници.

На 19 януари, когато е бил задържан той, 66-годишна жена от Търговище е получила обаждане на стационарния телефон службата си от мъж, представил се за полицейски служител, който я е въвел в заблуждение че, предоставяйки наличните си пари на извършители на измами, които вероятно ще й позвънят, ще помогне на полицията да ги задържи, а веднага след това парите ще й бъдат върнати. Жената е изтеглила от сметката си в банка сумата от 76 000 лева, поставила ги в найлонов плик и ги оставила на указаното й по телефона място - в непосредствена близост до кошче за смет на детска площадка в междублоково пространство в централната част на Търговище.

Около 15:00 часа същия ден служители от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в Областната дирекция на МВР в Търговище са задържали непосредствено след прибиране на плика с парите младеж, който се е опитал да избяга. Младежът е на 16-години от Търговище и е задържан за 24 часа, а работата по случая продължава от прокурор в Районна прокуратура – Търговище.

Проверява се и дали задържаният има съпричастност към друга измама, също в Търговище, когато в началото на този месец по същия сценарий 77-годишна жена "изгоря" с 1600 лева.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net