ВИДЕО: В Търговище започна кандидатстването за прием в детските ясли

By 04 Февруари 2022 Прочетена 1349 пъти 0

В ход е кандидатстването за прием през септември в детските ясли на територията на община Търговище.

Срокът за подаване на документи е до края на март. Класирането ще бъде обявено до 10 април. 

С преференции при приема ще се ползват деца и заявители с регистрация по постоянен или настоящ адрес в Търговище от една и повече години. Допълнително точки ще получават и деца с един или двама починали родители, деца на работещи родители или студенти, деца с братя и сестри, посещаващи същата детска ясла и други, разписани в Правилата за организиране дейността на детските ясли и яслените групи.

РЕКЛАМА


Заявленията за прием се подават на място в заведенията. Представят се и следните документи, с цел сверяване на посочените данни: удостоверение за раждане на детето; документ за самоличност на заявителя; документ за настойничество или за лице, полагащо грижи за детето и документи, доказващи основанията за предимство по допълнителните критерии.

Припомняме, че това може да стане и извън посочените срокове. В тези случаи обаче децата се приемат само при наличие на свободни места в групите.

Правилата за организиране дейността на детските ясли и яслените групи към детските градини в Търговище са публикувани в сайта на Общината.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 04 Февруари 2022 17:55
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net