Започнаха годишните ремонти на тротоарната мрежа в Търговище

By 14 Март 2019 Прочетена 1830 пъти 0
Общинското предприятие БКС обновява 800 кв.м. тротоарни настилки на ул. "Стефан Куцаров" Общинското предприятие БКС обновява 800 кв.м. тротоарни настилки на ул. "Стефан Куцаров" снимка: КИС 13

Започнаха годишните ремонти на тротоарите в Търговище.

Общинското предприятие БКС обновява 800 кв.м. тротоарни настилки на ул. "Стефан Куцаров". Дейностите ще обхванат най-компрометираните участъци от източния и западния тротоар по цялата дължина на улицата. Старите плочи се демонтират и се подготвя терена за поставянето на новите, които ще бъдат с размери 40х40 см. Ще бъдат изградени и 250 кв. м. бетонови подходи към гаражи.

Паралелно с това, друг екип на предприятието извършва ремонт на настилките на част от ул. "Васил Левски" – от площад "Свобода" до ул. "Цветарска", както и около храм "Св. Йоан Рилски". Паветата в най-компрометираните участъци в тези райони се пренареждат. Там, където има липсващи, се монтират нови.

192 000 лв. са заложени в капиталовата програма на Община Търговище за ремонт на тротоари през тази година. Предвидено е обновяване на настилките пред паметника на Никола Симов – Куруто, на улиците "П. Р. Славейков", "Паисий" и "Христо Ботев". През 2018 Общината вложи 110 000 лева за ремонт на тротоарни настилки.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net