Заради решение на МС Професионалната гимназия по земеделие в Търговище става общинска

By 26 Октомври 2017 Прочетена 3068 пъти 0

Искане за безвъзмездно прехвърляне в собственост на Общината на Професионалната гимназия по земеделие в Търговище обсъдиха общинските съветници днес на редовно заседание на местния парламент, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО.

Това се налага, тъй като с постановление на Министерски съвет, собствеността на земеделските гимназии се прехвърлят от Министерството на земеделието, храните и горите, към съответните общини, където се намират те.

Много от местните администрации в България нямаха желание да направят това, тъй като представлява сериозна тежест за бюджетите им. Точно затова Община Търговище забави максимално, доколкото е възможно, прехвърлянето на собствеността.

Имаше предложение след придобиване на собствеността, да се обмисли вариант за сключване на договор със земеделски производители за провеждане на практиката на учениците.

В крайна сметка докладната записка за прехвърлянето на собствеността на Професионалната гимназия по земеделие в Търговище беше приета единодушно с 30 гласа "За".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net