Министърът на културата Боил Банов се срещна с кмета на Велико Търново Даниел Панов

By 07 Юни 2017
Министърът на културата Боил Банов и кметът на Община Велико Търново дадоха днес пресконференция Министърът на културата Боил Банов и кметът на Община Велико Търново дадоха днес пресконференция Община Велико Търново

Министърът на културата Боил Банов бе на посещение във Велико Търново.

В старопрестолния град той проведе работна среща с кмета на общината Даниел Панов, като на нея бяха обсъдени важни въпроси в сферата на културата и културно-историческото наследство.

Кметът на Велико Търново разясни, че до есента ще бъде създадено ново регионално звено за културно наследство, като Общината е осигурила финансирането на дейнойността му.

Даниел Панов отново подчерта необходимостта от синхронизация на законите за културното наследство, за да може шестте регионални звена да работят по-ефективно и процедурите по одобрение на ремонти и реставрационни дейности да бъдат ускорени.

Други обсъждани въпроси на работната среща бяха приоритетното финансиране на консервацията на обекти, открити при археологически разкопки, промени в модела на финансиране на театрите и повече средства за читалищна дейност.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.