Откриха фотоизложба с творби на студенти от Великотърновския университет

By 22 Февруари 2019
Фотографиите са дело на студентите от трети курс на бакалавърските програми във Филологическия факултет Фотографиите са дело на студентите от трети курс на бакалавърските програми във Филологическия факултет снимка: Великотърновски университет

Студентска фотоизложба "Фотографията като комуникация и естетика" беше открита в Ректората на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий".

Фотографиите са дело на студентите от трети курс на бакалавърските програми във Филологическия факултет – Приложна лингвистика (два чужди езика), Приложна лингвистика. Български и английски език с информационни технологии, Приложна лингвистика. Английски и втори чужд език с информационни технологии, Германистика, Педагогика на обучението по български език и чужд език.

Сред официалните гости на събитието, което се провежда за трета поредна година, бяха ректорът проф. д-р Христо Бонджолов, деканът на Филологическия факултет проф. д-р Ценка Иванова и преподаватели и студенти от катедра "Журналистика и връзки с обществеността".

Изложбата включва селекция от най-добрите фотографии, представени по време на обучението в едноименната дисциплина с преподавател гл. ас. д-р Георги Игнатов. В експозицията са намерили място фотоси от България, Европа и САЩ, които попадат в категориите фоторепортаж, природа, портрет, детайл, градска среда и черно-бяла фотография.

Чрез езика на фотографията студентите разказват за творческите си изпитания, свободното време, срещите с приятели, пътуванията в страна и чужбина, както и за миговете от живота, които са ги впечатлили.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Последно променена в Петък, 22 Февруари 2019 11:32