Местят пешеходната пътека пред читалище "Искра" във Велико Търново

By 20 Юни 2017 Прочетена 2695 пъти 0
Новата й локация ще бъде няколко метра по-надолу от настоящето и местоположение - югоизточния край на пресечката на улица "Бачо Киро" с улица "Цар Самуил" Новата й локация ще бъде няколко метра по-надолу от настоящето и местоположение - югоизточния край на пресечката на улица "Бачо Киро" с улица "Цар Самуил" Община Велико Търново

Променят местоположението на пешеходната пътека пред читалище "Искра" във Велико Търново.

Новата й локация ще бъде няколко метра по-надолу от настоящето и местоположение - югоизточния край на пресечката на улица "Бачо Киро" с улица "Цар Самуил".

От Община Велико Търново съобщават, че вече са монтирани предпазни огради от западната страна на натоварената пътна артерия, като такива ще бъдат поставени и до източния тротоар.

Очаква се новата пешеходна пътека да бъде разчертана в най-скоро време, за да се пристъпи към монтирането на новитеп ътни знаци.

Изместването на пешеходната пътека се налага с оглед предоставената от полицията във Велико Търново статистика за пътни инциденти, които са настъпили в района на читалище "Искра". 

Установено е още, че при движението си по улица "Цар Самуил" в посока кръстовището до Съдебната палата по-голямата част от водачите насочват вниманието си вляво от тях за изчакващи се по улица "Бачо Киро" крайградски и междуградски автобуси, а не към пресичащите вдясно от тях пешеходци.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net