Посланикът на Чехия в България се срещна и със зам.-областните управители на Велико Търново

By 23 Юни 2017 Прочетена 1952 пъти 0
Срещата бе инициарана от г-н Щраух, за да опознае по–добре профила на региона и за бъдат обсъдени възможности за двустранно сътрудничество в областта на икономиката Срещата бе инициарана от г-н Щраух, за да опознае по–добре профила на региона и за бъдат обсъдени възможности за двустранно сътрудничество в областта на икономиката Областна администрация - Велико Търново

След състоялата се вчера среща между кмета на Велико Търново Даниел Панов и чешкия посланик в България Н.Пр. Душан Щраух, днес дипломатът се срещна с заместник-областните управители инж. Детелина Борисова и Ивета Кабакчиева.

Срещата бе инициарана от г-н Щраух, за да опознае по–добре профила на региона и за бъдат обсъдени възможности за двустранно сътрудничество в областта на икономиката.

Сферите, в които могат да бъдат реализирани съвместни проекти, са рециклиране на строителни отпадъци, управление и пречистване на водите, благоустройство на градовете, както и съвременния електротранспорт и медицина, които бяха обект на разговорите и с кмета на старата столица вчера.

След като посланик Щраух представи идеята си за изграждане на център за протонна онко-терапия пред кмета Даниел Панов, той я обсъди и със заместник-областните управители.

Предстои да бъде проведена втора среща, където предложенията на г-н Щраух ще бъдат обсъдени с представители на общините и бизнеса в област Велико Търново.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net