Преасфалтирането на главната улица във Велико Търново започва до края на юли

By 03 Юли 2017 Прочетена 1558 пъти 0
Датите, на които ще се изършват ремонтните дейности, ще бъдат оповестени предварително, като от Община Велико Търново ще съобщят и каква точно ще бъде временната организация на движението Датите, на които ще се изършват ремонтните дейности, ще бъдат оповестени предварително, като от Община Велико Търново ще съобщят и каква точно ще бъде временната организация на движението Община Велико Търново

Започна подготовката на улица "Васил Левски" във Велико Търново за цялостно преасфалтиране.

Вече е започнало обособяването на 4 "джоба", в които ще бъдат разположени седем контейнера за събиране на смет. Местата за тях са подбрани така, че да не затрудняват автомобилното движение.

Същинската дейност по преасфалтирането на главната улица във Велико Търново ще започне до края на юли. За строителните работи вече е осигурено финансиране.

Датите, на които ще се изършват ремонтните дейности, ще бъдат оповестени предварително, като от Община Велико Търново ще съобщят и каква точно ще бъде временната организация на движението.

Улица "Васил Левски" бе разкопана през пролетта и лятото на 2013 година заради реализацията на първия етап от Водния цикъл на Велико Търново. Още преди това кметът на старата столица Даниел Панов успя да осигури допълнително финансиране от Републиканския бюджет, с което да бъдат асфалтирани всички улици, които са били обхванати от проекта.

Отлагането на преасфалтирането на главната улица във Велико Търново бе временно отложено заради необходимостта от обновяване на останалите подземни комуникационни мрежи, за да може да не се налага повторно разкопаване на улицата.

През последната година по нея бяха изградени нови тротоари, както и бе монтираноп енергоспестяващо улично осветление.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net