Председателят на Венецианската комисия стана "Доктор хонорис кауза" на ВТУ

By 15 Април 2019 Прочетена 2704 пъти 0
В книгата за гости на Великотърновския университет д-р Джани Букикио благодари за високото признание В книгата за гости на Великотърновския университет д-р Джани Букикио благодари за високото признание снимка: КИС 13

Великотърновският университет "Св. св. Кирил и Методий" връчи званието "Доктор хонорис кауза" на председателя на Венецианската комисия към Съвета на Европа – д-р Джани Букикио.

Това стана на официална церемония в 321 аудитория, на която лично ректорът проф. д-р Христо Бонджолов награди новия почетен доктор на университета.

Високото отличие на Великотърновския университет се присъжда на д-р Джани Букикио за неговия принос за развитието на конституционния диалог не само в региона, но и в света, който на свой ред гарантира необратимостта на демократичния преход в България и осигури така необходимата подкрепа в стремежа към осигуряване на демократична, социална и правова държава на българските граждани.

В качеството си на председател на Венецианската комисия д-р Джани Букикио винаги е подкрепял демократичния процес в България чрез даването на доклади и становища по всички ревизии на Конституцията, както и по ред законодателни инициативи за реформиране на съдебната система.

В книгата за гости на Великотърновския университе д-р Джани Букикио благодари за високото признание.

Д-р Джани Букикио е носител и на множество държавни ордени и награди от различни страни. Той е автор на голям брой статии в областта на конституционното и международното публично право.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 15 Април 2019 18:06
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net