Великотърновският университет вече прие над 1000 нови студенти

By 09 Юли 2018 Прочетена 1450 пъти 0

Днес започна записването след първо класиране на новоприетите студенти за учебната 2018 / 2019 година във Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий". Те трябва да направят това до сряда включително. 

Неприетите на този етап кандидати автоматично участват във второто класиране, което ще бъде обявено на 16 юли.

Благодарение на системата за ранно записване, в университета вече са приети за студенти в първи курс близо 1000 души. От тях, 732 са по държавна поръчка и 261 - в платено обучение. Още на този предварителен етап местата са били запълнени на близо 40%.

От днес до 11 юли тече и записване след първо класиране на кандидатите. Студентите, които са приети в специалности според второ и трето желание или се записват, или лично подават заявление да участват във второто класиране. В противен случай губят местата си. Неприетите кандидати автоматично участват във втория етап.

Предпочитанията на студентите са предимно към чуждите езици, компютърните технологии, педагогическите специалности и правото. Засилен е интересът към платеното задочно обучение в направленията администрация и управление, икономика, психология, национална сигурност и туризъм. За първи път от няколко години насам се забелязва и тенденция за увеличаване на интереса към хуманитарните специалности.

Второто класиране ще бъде обявено след една седмица, като записването е между 17 и 19 юли.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net