Община Ветово изпада в патова ситуация

Спряно е изпълнението на разходната част на бюджета на Община Ветово за тази година по искане на кмета Георги Георгиев.

Според председателя на Общинския съвет д-р Мехмед Мехмед, това води до блокиране на дейността на институциите по населените места, тъй като ще се чака определението на Върховния административен съд. По закон, в такъв случай разходването на средства трябва да бъде въз основа на предходния бюджет. Във Ветово обаче ситуацията е още по-сложна.

Тъй като сега кметът разпределя средствата по населените места в Общината, се оказва, че най-засегнати от спирането на бюджета са селата. Кметовете на кметства са с вързани ръце да направят каквото и да е при създадалата се ситуация.

Ако Върховният административен съд потвърди определението на съда в Русе за спиране на изълнението на бюджета, единственият изход от ситуацията остава кметът Георги Георгиев да оттегли жалбата си.

Междувременно тече проверка от Агенцията за държавна финансова инспекция срещу действията на кмета на Община Ветово по подадени над 20 сигнала. Очаква се тя да приключи към средата на май.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.