Мощната буря "Киърън" връхлетя Разград, какви са пораженията?

By 04 Ноември 2023 Прочетена 3998 пъти 0
Мощната буря "Киърън" връхлетя Разград, какви са пораженията? Мощната буря "Киърън" връхлетя Разград, какви са пораженията? снимка: Община Разград

Мощната буря "Киърън" връхлетя Разград.

В Лудогорието се изсипа проливен дъжд, придружен със силен вятър. Вследствие на това временно бяха наводнени редица улици, тъй като дъждоприемните шахти не успяха да смогнат на пороя.

Четири сигнала за нанесени поражения от силния дъжд са подадени при дежурния в Общинския съвет по сигурност към Община Разград.

Пораженията обаче са на повече от четири места – установиха по време на съвместните си и добре координирани действия служителите от общинските предприятия "Паркстрой" и "Ремонтстрой" и от държавните институции – Областната дирекция на МВР и Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", както и от "Водоснабдяване –Дунав" ООД.

РЕКЛАМА


Редица наводнени улици след бурята в Разград


Заместник-кметът и изпълняващ функциите на Кмет на Община Разград Полина Иванова на място провери как върви отстраняването на пораженията на ул. "Васил Левски". Сигналът там бе за задръстени шахти и наводняване на пътния участък и тротоарите. За по-бързата и ефективна работа по отпушването на шахтите полицията оказа съдействие за кратковременно затваряне на улицата за движение, след което аварийните екипи се преместиха да отпушат шахтите на ул. "Дунав" до хотел "Централ", а впоследствие и пред Окръжен съд - Разград.

В същото време работници от "Паркстрой" отстраняваха дървета, паднали по пътя Разград - Дянково и пред детската градина в Ясеновец.

Четвъртият сигнал бе за неработещ светофар в района на 16-етажните блокове, който е дал на късо вследствие на наводнена шахта в района.

Няма данни за пострадали хора вследствие от пораженията от силния дъжд.

Дежурните екипи в Община Разград са в готовност да се отзоват на сигнали на граждани.

Община Разград благодари на ОДМВР - Разград, РДПБЗН и "Водоснабдяване-Дунав" за бързата реакция и добра координация при отстраняването на последствията то природното явление.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 04 Ноември 2023 15:27
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net