ВИДЕО: Проблемът с миризмите в Разград: Повече мерки, но без бедствено положение

By 19 Септември 2023 Прочетена 515 пъти 0

Разшириха мерките за борба с неприятните миризми в Разград.

Това стана чрез приемане на допълнение към решението на Общинския съвет от 10 август. Не бе одобрено обаче предложението кметът да обяви извънредно бедствено положение заради потенциални вреди върху здравето на човека и околната среда.

Общинският съвет прие кметът на Общината на всяко редовно заседание да внася информация за ситуацията с миризмите. Освен това се предлага и нова точка към вече одобрените мерки за справяне със замърсяванията на въздуха в града. Други общински съветници също приветстваха това предложение.

Не бе прието предложението кметът да обяви извънредно положение във връзка с неприятните миризми. Председателят на Общинския съвет припомни становищата на институциите по темата.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Заместник-кметът Мирослав Грънчаров съобщи, че по време на проверка на заустванията в Разград на всички заподозрени субекти, е имало авария на съоръжение в пречиствателната станция.

В тази връзка заместник-кметът Добрин Добрев докладва, че в момента тече предварителна подготовка за проектиране и финансиране на ремонт на пречиствателната станция.

Добрев информира общинските съветници, че в бюджета на общината са заложени над 15 000 лева за подмяна на сензорите на трите системи за мониторнинг на въздуха в Разград.

Вижте повече по темата във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 19 Септември 2023 19:32
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net