Полицията в Търговище със спецоперация, установиха десетки престъпления

By 26 Април 2024 Прочетена 1154 пъти 0
Нейната цел е била противодействие на конвенционалната престъпност Нейната цел е била противодействие на конвенционалната престъпност снимка: КИС 13

Областната дирекция на МВР в Търговище проведе специализирана полицейска операция.

Нейната цел е била противодействие на конвенционалната престъпност, гарантиране на обществен ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими населени места в областта.

В превантивната акция освен екипи на Областната дирекция и на районните управления, са участвали и 3 екипа на Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" към МВР.

В хода на операцията са установени 16 различни престъпления, образувани са 4 досъдебни и 5 бързи полицейски производства.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Проверени са 432 МПС, 607 граждани, 32 питейни и увеселителни заведения, 5 автоморги и автосервизи, 10 заложни къщи и 5 пункта за изкупуване на черни и цветни метали.

За констатираните по време на акцията нарушения компетентните органи са съставили 63 акта за установяване на административно нарушение и констативни протоколи, както и 15 протокола за предупреждение по Закона за МВР.

По време на акцията са хванати няколко мъже, извършил редица кражби в областта. Сред престъпните деяния от тях има задигнати дамски портмонета, кражба на части и вещи от автомобил, кражби от магазини, къщи и др. Сред задържаните има и непълнолетен младеж от Котел, който откраднал 170 лева от павилион и зеленчуци от пазара в Търговище.

Други установени престъпления са кражба на лек автомобил, счупена входна врата на хранителен магазин и спукване на гуми на чужд автомобил.

Има хванати и водачи, които шофират автомобили, без те да са били регистрирани по надлежния ред. И в четирите случая хората зад волана са били и неправоспособни.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net