ВИДЕО: Български зърнопроизводители заплашват да протестират и в Брюксел

By 18 Април 2023 Прочетена 403 пъти 0

Българските зърнопроизводители заплашват да отидат да протестират в Брюксел, ако не се вземат спешни мерки за спиране на вноса от Украйна и за правилното използване на транзитните коридори.

По този начин те се присъединяват към още 4 европейски държави за съвместни действия ако Европейската комисия не разреши проблема. Припомняме, че загубите на зърнопроизводителите заради вноса на продукция от Украйна се изчисляват на над 800 милиона лева.

Около 40% от продукцията на Станимир Станчев, който е земеделски производител от Русенско, стои нереализирана. Имало обаче негови колеги, които почти нищо не са продали от миналогодишната реколта.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Безмитният внос на селскостопанска продукция от Украйна толкова негативно се отразява на българските зърнопроизводители, че има опасност да се затрие значителна част от отрасъла. Станимир Станчев обаче смята, че земеделците ще намерят начин да се справят със ситуацията. 
Макар и трудно, зърнопроизводителите търсят начини да продадат продукцията си.

Земеделците са притеснени и от информацията, която получават за използваните препарати за производството на украинското зърно, което не отговаряло на европейските изисквания за качество.

Вижте повече по темата във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net