Децата от Фондация "Александър Русев" спечелиха 38 отличия на турнир по плуване в Габрово

By 15 Април 2024 Прочетена 874 пъти 0
"Златните рибки" се прибраха и с 1 бронзова купа от Щафетата 4х50 свободен стил. "Златните рибки" се прибраха и с 1 бронзова купа от Щафетата 4х50 свободен стил. Снимка: Фондация "Александър Русев"

Децата от Фондация "Александър Русев" завоюваха общо 37 медала и 1 бронзова купа в организирания от Спортен клуб "Равен старт 2020" благотворителен турнир по плуване на 13 април в град Габрово.

Христина, Хидая, Мартина, Калоян Стоянов, Калоян Димитров, Симеон и Борис, както и Кристиян, Баян, Йордан и Никола успяха да представят Фондацията със спечелените от тях 10 бронзови, 15 сребърни и 11 златни медала.

"Златните рибки" се прибраха и с 1 бронзова купа от Щафетата 4х50 свободен стил, където участваха в състав Кристиян, Баян, Йордан и Никола.

Децата бяха придружени от помощниците на Илиян Русев – Скури - Берна Велинова и треньора на УСШ – Русе Ивелин Иванов.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

Идеята на турнира е децата да се научат на съпричастност и взаимопомощ, като това е и първата стъпка в интегрирането на деца със специални потребности в обществото.

В състезанието взеха участие близо 200 деца от градовете Габрово, София, Пловдив, Русе, Варна, Бургас, Стара Загора, Разлог и Велико Търново. Всички деца се справиха по възможно най-добрия начин и самото им участие е награда както за тях, така и за техните семейства, близки и приятели.

 

Илиян Русев и всички негови съмишленици изказват благодарност към организаторите на поредния плувен турнир по адаптирано плуване и се надяват хората да приемат  с уважение различията в развитието на всяко дете.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 15 Април 2024 16:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net