Инспекторат по охрана, обществен ред и сигурност заменя СЗ "КООРС"

By 21 Декември 2023 Прочетена 989 пъти 0
Инспекторат по охрана, обществен ред и сигурност заменя СЗ "КООРС" Инспекторат по охрана, обществен ред и сигурност заменя СЗ "КООРС" снимка: Община Русе

На днешното заседание общинските съветници гласуваха с мнозинство предложението на кмета на Русе Пенчо Милков за създаването на ново специализирано звено - "Инспекторат, охрана, обществен ред и сигурност" (СЗ "ИООРС").

То бе прието с 48 гласа "за", 1 "против" и 1 "въздържал се".

Звеното ще поеме функциите на СЗ "Контрол, охрана, обществен ред и сигурност" (КООРС) към Община Русе, както и част от тези на ОП "Комунални дейности". То ще разполага с нова административна структура: директор, администрация, отдел "Инспекторат", сектор "Платено паркиране и репатриране", сектор "Контролно-наказателна дейност", отдел "Охрана", сектор "Невъоръжена охрана, сектор "Видеонаблюдение".

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Съставът на СЗ "ИООРС" ще бъде увеличен на 184 щатни бройки за сметка на ОП "Комунални дейности", чийто брой служители ще бъде намален на 134.

С утвърждаването на новото звено се цели синхронизация на контролните дейности по спазване и установяване на нарушения на нормативни актове, приети от Общински съвет- Русе, и повишаване на административния капацитет на Общината за своевременна реакция при сигнали, както и за извършване на системни проверки с цел превенция на нарушенията.

Налице е и необходимост от засилен контрол по изпълнение на договорите, с които местната администрация е възложила изпълнение на комунални услуги на трети лица.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net