ВИДЕО: Община Русе извозва безплатно строителни отпадъци, някои контейнери са вече пълни

By 05 Април 2024 Прочетена 808 пъти 0

Само за два дни от началото на кампанията на Община Русе за безплатно извозване на строителни отпадъци от домакинствата, контейнерите в някои райони вече се напълниха.

Подмяната и транспортирането им се извършва от Общинско предприятие "Паркстрой", като събраните строителни отпадъци се предават за последващо третиране.

В различни райони на Русе са разположени 12 контейнера за строителни отпадъци, като целта е да се обхване целия град според потреблението и нуждите на гражданите, обясниха от Дирекция "Екология и зелена градска среда" в Общината.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


От началото на кампанията на Община Русе са минали само два дни, но на някои места вече се налага контейнерите, като този в жилищен комплекс "Цветница", да бъдат сменени, тъй като са пълни със строителни отпадъци.

От Общината призовават гражданите да не изхвърлят в контейнерите битови отпадъци, мебели, дрехи, алуминиева дограма и растителни отпадъци. Освен това строителните материали не трябва да съдържат азбест, живак или други опасни вещества.

Междувременно продължава и друга кампания на местната администрация - за извозване на ненужни вещи от домакинствата по време на пролетното почистване. Те могат да бъдат изхвърлени до контейнерите за битови отпадъци и ще бъдат извозвани по график в квартала, в който се провежда кампанията.

Вижте повече по темата във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 05 Април 2024 14:42
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net