Петима мъже са задържани за кражба на гориво от товарни автомобили при акция в Русенско

By 08 Април 2024 Прочетена 655 пъти 0
Констатирана е липса на около 500 литра гориво от превозното средство. Констатирана е липса на около 500 литра гориво от превозното средство. Снимка: ОДМВР - Русе

При полицейска акция в Русенско на 6 април петима мъже са задържани за извършени кражби на горива от товарни автомобили.

За операцията съобщават от Областната дирекция на МВР в Русе.

В Русенско и съседните области са регистрирани няколко подобни случая. Вследствие на това криминалистите са започнали разследване на престъпната дейност.

На 6 април на територията на Районно управление – Бяла е установена кражба от два тира, паркирани успоредното, в пътно уширение при авариен изход на главния път I-5 / Русе – Бяла. Там е забелязан тъмен автомобил с чужди регистрационни номера, който напуснал мястото.

Около товарните композиции униформените са открили пластмасови туби и маркуч в близост до резервоара на единия влекач, като резервоарите му били с отворени капачки. До тубите е имало петно с мирис на дизелово гориво.

Констатирана е липса на около 500 литра гориво от превозното средство.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

В резултат на последвалите незабавни действия, във вилна зона "10-ти километър" край Русе, служителите на Областната дирекция на МВР са установили и задържали петима мъже. Те са от гр. Русе, с. Николово и с. Просена, на възраст 28, 27, 52, 42, и 31 г.

Извършени са множество претърсвания и изземвания от адреси и автомобили, собственост на мъжете и използвани от тях.

Намерени са туби с дизелово гориво, маркучи, регистрационни табели за автомобили с български и чуждестранни номера, наркотични вещества – около 3 грама метамфетамин, мобилни телефони, автомобилът, с който е извършена последната кражба, ловна пушка 12 калибър, с преправена скъсена цев, около 30 боеприпаси, вещи и инструменти, обект на кражби по предишни случаи.

На три от лицата са повдигнати обвинения и са задържани за срок до 72 часа от прокуратурата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3 и т. 4 от Наказателния кодекс.

Работата по разследването на престъпната дейност продължава. Изяснява се съпричастност към над 10 случая, регистрирани на територията на Областната дирекция на МВР в Русе, както и в съседни областни дирекции.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 08 Април 2024 15:11
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net