Предупреждават за екстремно лошо време утре в Русе

By 16 Април 2024 Прочетена 1852 пъти 0
Той ще доведе до локални интензивни дъждове, гръмотевици и силен вятър. Той ще доведе до локални интензивни дъждове, гръмотевици и силен вятър. Снимка: КИС 13

Националния институт по метеорология и хидрология предупреждава за екстремно лошо време утре в Русе.

В следобедните часове и привечер в сряда - 17 април, и през нощта срещу четвъртък се очаква през територията на общината или в части от нея да премине добре изразен студен фронт на атлантически циклон от запад-северозапад. Той ще доведе до локални интензивни дъждове, гръмотевици и силен вятър, т. нар. шквал – 15-20 м/сек, с многократно променяне на посоката. Възможни са и градушки.

Валежите ще спират постепенно в четвъртък през деня. Ще се захлади чувствително – максималните температури ще бъдат с около 15 градуса по-ниски от тези през днешния ден.

В петък максималните температури няма да надвишават 15-16 градуса, като се очакват отново значителни продължителни валежи, но без гръмотевици и градушки.

В събота ще има локални интензивни валежи, предизвикани този път от ясно изразен средиземноморски циклон. Температурата на въздуха ще е в границите от 12-15 градуса, като ще духа умерен до силен североизточен вятър.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

Призовават се жителите на общината да бъдат внимателни и при интензивна буря, обилен дъжд или ураганен вятър да не предприемат пътувания. Гражданите се съветват да бъдат внимателни за летящи във въздуха предмети, да не се движат в близост до жилищни сгради и строителни обекти, да приберат от терасите си всичко, което при силен вятър може да нарани преминаващите по тротоарите. Собствениците на търговски и рекламно-информационни елементи се призовават да проверят обектите си, а изпълнителите състоянието на строителните обекти, на оградите и строителните скелета, и да предприемат действия по обезопасяването им.

Регулярното прочистване на дъждоприемните шахти и дъждоотводнителната канализация в града от служители на "Нелсен Чистота" продължава и през тази седмица.

Община Русе следи непрекъснато метеорологичната обстановка и остава в готовност да съдейства на гражданите. При необходимост сигнали се приемат на телефона на Дежурния общински съвет за сигурност – 082/820 111 или на Единния европейски телефон за спешни и аварийни обаждания -112.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net