ВИДЕО: Базар на изкуствата в Търговище събира средства за болни деца

By 12 Април 2024 Прочетена 1090 пъти 0

Благотворителен Базар на изкуствата в Търговище събира средства за лечението на болни деца.

В инициативата, която се провежда за четвърти път, се включват творци от Търговищко с изработени от тях предмети и различни изделия.

Инициатива на доброволци събира средства за нуждаещи се в Търговище. Хора на изкуството всяка година се включват в кауза, с която да подкрепят хора в нужда. 

Според организаторите инициативата "Базар на изкуствата" има голяма подкрепа от обществеността, най-вече заради благотворителната си  цел и заради това, че зад нея застават доброволци.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Една от каузите е в подкрепа на Чънар Юлиянов. Той е на 4 години, роден е с диагноза спастична церебрална парализа. Семейството му е безработно.
 

Участниците в инициативата предлагат ръчно направени свещи от восък, декопаж, домашен сапун, плетени играчки, бижута, различни видове козметика, картини. Със свои ръчно направени плетени кукли участва и председателят на организационния комитет. 

Със свое творчество, редовни участници в досегашните издания на благотворителният базар са и потребителите на Комплекса за психично здравни грижи в квартал Бряг.

Организаторите, със съдействието на Община Търговище, са решили да участват и в есенното издание на благотворителният базар на изкуствата, пак с кауза, посветена на лечението на друго дете в нужда.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 12 Април 2024 15:17
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net