Приходнтие администрации в Европейския съюз се срещат в София

By 19 Септември 2017 Прочетена 1619 пъти 0
В София се провежда среща на данъчните администрации на страните от Европейския съюз В София се провежда среща на данъчните администрации на страните от Европейския съюз Национална агенция за приходите

В София се провежда среща на данъчните администрации на страните от Европейския съюз. Домакин е Националната агенция за приходите в България.

Основна тема на форума е „Визия за развитие на контролни дейности и борбата с данъчните измами“, разглеждана в контекста на нрепекъснато развиващите се информационни технологии и предизвикателствата, които поставят пред Европейските данъчни администрации.

Събитието бе открито от дизпълнителния директор на НАП Галя Димитрова. Според нея, промените в икономиката и социалното развитие на държавите в Европа водят до нуждата от трансформации в приходните администрации.

„Нашата основна цел е да стимулираме доброволното изпълнение на задълженията и най-вече да създаваме нагласа на мислене за партньорство между приходните администрации и задължените лица“, подчерта г-жа Димитрова.

На събитието присъства и министъра на финансите Владислав Горанов, който поздрави гостите и подчерта важността на събитието. По думите му само при наличието на ясна визия за борба с данъчните измами, при засилена координация и тясно административно сътрудничдесетво между държавите-чледнки, могат да бъдат постигнати резултатид, които да отгаварят на европейските граждани и бизнеса за икономически растеж и развитие.

Във форума, освен на ръководителите на данъчните администрации на страните-членки, участие взеха и представители на Европейската комисия, Световната банка, Организацията за икономическо развитие и сътрудничество, Центърът за финансово развитие, Вътрешноевропейската организация на данъчните администрации и др.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net