Ще има ли последствия за България при влизане в Еврозоната

By 07 Юли 2016 Прочетена 1733 пъти 0

Няма икономическа причина въвеждането на еврото да доведе до скок на цените. Това каза днес народният представител от ГЕРБ Менда Стоянова. Според БСП обаче, би трябвало първо да се направят икономически разчети, преди  евентуални действия по присъединяване към еврозоната.

Народния представител Румен Гечев смята, че призивът на Европейската комисия за масовото приемане на еврото в държавите извън валутната зона е паническа реакция заради излизането на Велиобритания от Европейския съюз. Евентуалният ход за присъединяване на България към еврозоната противоречи на здравия икономически разум, допълни още той.

Народният представител от ГЕРБ Менда Стоянова заяви, че с приемането на еврото, цените на стоките и услугите в България няма как да поскъпнат, тъй като България от години има фиксиран валутен курс спрямо общата европейска валута.

Към момента страните, които оперират със собствена валута в рамките на Европейския съюз са 8 - България, Румъния, Хърватия, Унгария, Полша, Чехия, Дания и Швеция.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net