След акцията преди дни Спецпрокуратурата внесе обвинения срещу петима

By 07 Декември 2018 Прочетена 1489 пъти 0
Те имали и общ посредник с търговци на незаконно оръжие Те имали и общ посредник с търговци на незаконно оръжие снимка: МВР

Специализираната прокуратура обвини петима за организирана престъпна група за производство и разпространение на фалшиви документи за самоличност.

Внесено е искане в Специализирания наказателен съд искане за задържане под стража на двама участници в 5-членната организирана престъпна група. Те бяха задържани на 4 декември при съвместна операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура.

Събраните доказателства са показали, че групата е имала общ посредник, осигурявал купувачи не само на фалшивите документи, но и на огнестрелни оръжия, предлагани на черния пазар. Същия ден бяха иззети 17 автомата "Калашников", 15 пистолета "Макаров" и 12 цеви.

На 5 декември Специализираната прокуратура повдигна обвинения на двама от продавачите за участие в престъпен сговор за държане и продажба на огнестрелни оръжия, а по-рано днес поиска от съда да бъдат задържани под стража. Двама от групата за неистински документи са с мерки за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 5000 лв. Петият участник – ирански гражданин, е посредникът при „реализирането“ на фалшивите документи и огнестрелни оръжия на двете престъпни структури. Той е привлечен като обвиняем и по двете досъдебни производства. За него днес в Специализирания наказателен съд бе внесено искане за задържане му под стража по делото за оръжията.

Припомняме, че при операцията бяха намерени и иззети голямо количество чужди и български лични карти и паспорти, шофьорски книжки, снимки на лица в паспортен формат, компютър със специфичен софтуер за обработка на данни за документи за самоличност, цветни принтери, ламинатори, скенери, флаш памети и други доказателства за престъпната дейност.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net