ВИДЕО: Парламентът започна работа, но не си избра председател

By 12 Април 2023 Прочетена 473 пъти 0

Удари първият звънец на 49-ото Народно събрание.

По традиция тържественото заседание бе открито от най-възрастnия народен представител. От най-високата трибуна в държавата Вежди Рашидов отново призова за разум и смирение.

Свиках 49-ия парламент в Страстната седмица с очакванията на народа за различно начало на това Народно събрание, с надежда за смирение, диалог и разум с оглед на неотложните задачи за съставяне на правителство. Това заяви президентът Румен Радев от трибуната на Народното събрание.

Представителите на всички партии и коалиции прочетоха и първите декларации в новото Народно събрание.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Както и в 48-ия парламент, така и този път, депутатите не можаха да изберат председател на Народното събрание от първия път.

Кандидатурите бяха две на Росен Желязков от "ГЕРБ СДС" и на Петър Петров от "Възраждане". След първия неуспешния опит, от "Продължаваме промяната – Демократична България" предложиха председателят на парламента да бъде избиран на ротационен принцип между двете най-големи политически сили.

След почивка и консултации, народните представители бяха разпуснати, без да бъде избран председател. Първото заседание на парламента официално не е приключило, като то ще продължи в четвъртък от 10:00 часа.

По-късно, след проведени два председателски съвета между "ГЕРБ - СДС" и "Продължаваме промяната - Демократична България", няма окончателно решение за председател на Народното събрание.

От срещата стана ясно, че ще бъдат създадени работни групи, за да търсят консенсус във всички парламентарни групи за законодателните инициативи, които ще бъдат приоритетни за Народното събрание.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 12 Април 2023 18:34
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net