Цветелина възпява "Родовата сила" и посвещава новия си фолклорен албум на рода Български

By 06 Април 2023 Прочетена 792 пъти 0
Цветелина възпява "Родовата сила" и посвещава новия си фолклорен албум на рода Български Цветелина възпява "Родовата сила" и посвещава новия си фолклорен албум на рода Български

Обичаната от поколения българи Цветелина затвърждава своите челни позиции сред народните изпълнители с новия си фолклорен албум "Родовата сила".

След като смело пристъпи в дебрите на народната музика с албума "Завръщане към корените", каквото е и първото й музикално образование, публиката радушно прие и постави своята любимка на подобаващо място сред съвремените изпълнители на народната музика.

Тя обиколи редица градове и села с песните, които огласяха празниците им. Сега добавя нови ритми и послания в съкровищницата на българската музика.

С вълнение ви представям фолклорния албум "Родовата сила". Той е продължение на "Завръщане към корените", който ме призова да се завърна към първата ми любов - българския фолклор. Този стар и нов път ме пое с такава невероятна сила, на която е способна само България. Публиката ми дари подобаващо място сред съвремените фолклорни изпълнители. Отвориха се врати, които ме заляха с любов и гостоприемство. В знак на своята благодарност към семейство, род и народ, започнах да събирам още съкровища от красиви народни песни. Също така създадохме с изключителните творци, с които имам благословението да работя, нови авторски песни, със съвременни теми и разнообразни ритми - от Дунава до Златна Добруджа. От Тракия и Пирин до Северна и Северозападна България, Странджа и Родопа планина. Исках да звучи ведро и повдигащо духа, от първата до последната песен. Малко са думите, с които да изразя тази все по-увеличаваща се любов към музика и публика. Покланям се и благославям нашия род и народ! Моля за благословение, Духа на предците ни. Духът на България! Спомни си "Родовата силата"!

споделя Цветелина в обложката на албума

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Всяка една от 12-те песни в албума носи своето послание, което е запазена марка на Цветелина. Има ритми, като песента "Дунавски поздрав" и "Нестинарски огън", които досега не са били правени на песен от нито един изпълнител. Звучали са само като хоро и певицата създава специални авторски песни, което я прави първата, изпяла песен в ритъма на нестинарския танц и хорото "Челе уне",  характерно за северозападна България.

Интересно е, че в този албум има и доста дуети. Цветелина обича да споделя сцената със свои колеги и тук са включени песни с македонския изпълнител Блаже Богев, с който изпяха песента "Посланици на Любовта" на фестивала "Пирин фолк".  

С колегата си Стоян Петков направиха първия за фолклорния жанр "Тракийски Машъп", което ще рече сбор от най-добри песни за тракийска област, с цел привличането на младото поколение към народната музика. С песента "Дъще мила" Цветелина дава шанс за изява на 14 годишната Теди Славова, която спечели на фолклорния фестивал в с. Царевец, дует с обичаната изпълнителка.

Най-голямата изнада за публиката вероятно ще бъде дуета с майка й Елена, който Цветелина й подарява по случай юбилея. "О, мама!" е песен от детството и първия стар шлагер в богатия репертоар на певицата. "Родовата сила" е изключително разнообразен и поднесен с много любов и професионализъм албум.

През всички години, сладкогласната Цветелина създава песни, които да носят сила, вяра, радост, любов, кураж и още добродетели, които да отекват в сърцата на хората. С този албум изпълнителката отново доказва, своята почит към корен, семейство, род и народ.

Всеки неин концерт повдига публиката на крилете на българщината и връща личната им сила. Тя не просто пее, а оставя отпечатък, който дълго се помни и носи блага в личния живот на хората. Това е призвание и мисия. Албумът "Родовата сила" е дар за Цветница, както за любителите на българския фолклор, така и за самата Цветелина.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 06 Април 2023 14:43
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net