ВИДЕО: До 18 февруари се подават оферти за ремонта на сградите на три културни институции в Разград

By 04 Февруари 2022 Прочетена 1107 пъти 0

18 февруари е крайният срок за подаване на оферти от кандидатите за изпълнение на обществена поръчка по проект за енергийна ефективност и реконструкция на сгради в сферата на културата и изкуството в община Разград.

Става дума за ремонт на Регионална библиотека "Проф. Боян Пенев", Етнографския музей и Музикална школа "Илия Бърнев". 

Най- голяма е прогнозната стойност за ремонта на библиотеката – над 403 000 лева без ДДС. В този културен институт предстои подмяна на вътрешна и външна дограма – врати, витрини и дървени прозорци. Предвиден е ремонт на настилките около сградата. Ще се запази съществуващата бетонова настилка около библиотеката, като върху нея ще се положи нова водоплътна.

РЕКЛАМА


Във вътрешния двор също ще се направи ремонт на настилката с нов водоплътен бетон и тротоарни плочи. Предстои топлинно изолиране на външните стени, за подобряване на топлофизическите характеристики и намаляване на загубите през зимата. Основно ще се ремонтира покривът на библиотеката.

Предвижда се поставяне на профилна праховобоядисана ламарина с минимална дебелина 0,6 мм върху съществуващото покривно покритие от "Бардолин".

Предвижда се и демонтаж на  съществуващия окачен таван на етажа и поставяне на нов от минерална вата. Ще се подмени отоплителната инсталация в сградата, а вместо досегашните осветителни тела ще се поставят нови енергоспестяващи.

Офертите на желаещите да кандидатстват за изпълнители трябва да са постъпили до 18 февруари.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 04 Февруари 2022 18:03
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net