ВИДЕО: Община Разград обяви поръчките за ремонт на три културни институции в града

By 03 Ноември 2021 Прочетена 1223 пъти 0

Община Разград обяви обществени поръчки за ремонт на три културни институции в града.

Строителните дейности ще се извършват по проект за енергийна ефективност и реконструкция на сгради в сферата на културата и изкуството.

В Музикална школа "Илия Бърнев" предстои подмяна на вътрешна дограма, цялостно боядисване по стени и тавани в кабинетите на основния етаж, обновяване на санитарното помещение, хидро- и топлоизолация, нова тротоарна настилка около сградата и достъпна среда за хора с увреждания. Прогнозната стойност на ремонта е около 113 000 лева без ДДС.


В Етнографския музей
 пък освен хидро- и топлоизолация се предвижда наново да се изгради съществуващата дървена пергола, като се спазват съществуващите размери. Строителните дейности включват и фрезоване на почвата в тревните площи, почистване от плевели, затревяване и засаждане на нова растителност в част от двора. Прогнозната стойност на поръчката е около 70 000 лева без ДДС.

Третият обект е регионална библиотека "Проф. Боян Пенев". Там ще се извърши ремонт на настилките около сградата. Предвижда се и полагане на топлоизолация на външните стени и подмяна на част от дограмата. Ще бъде извършен и ремонт на покрива. Ще се подмени съществуващата отоплителна инсталация и ще се монтират нови осветителни тела. Прогнозната стойност на поръчката за ремонта на библиотеката е над 380 000 лева без ДДС.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 03 Ноември 2021 16:06
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net