ОДМВР - Разград проведе спецоперация по линия на пътната безопасност

By 13 Декември 2023 Прочетена 313 пъти 0
ОДМВР - Разград проведе спецоперация по линия на пътната безопасност ОДМВР - Разград проведе спецоперация по линия на пътната безопасност снимка: ОДМВР - Разград

Специализирана полицейска операция на ОДМВР - Разград по метода "Широкообхватен контрол" се проведе днес на паркинга в близост до разклона за село Бели Лом.

Акцент в контролната дейност бе спазването на правилата за движение по пътищата, опазване на обществения ред и противодействие на престъпността.

Освен полицейски служители от Областната дирекция на МВР-Разград, в проверките участваха представители на териториалните структури на агенция "Митници", агенция "Пътна инфраструктура", Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" и НАП.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

В хода на предприетите контролни действия водачите задължително се проверяваха за употреба на алкохол, при съмнение и за употреба на наркотични вещества, за притежание на съответното свидетелство за управление, застраховка "Гражданска отговорност" и преминат задължителен технически преглед.

Другите институции извършваха проверки в сферата на своите компетентности. Проверките са превантивни и целенасочени, като основната цел е установяване на неправоспособни водачи, както и такива, управляващи под въздействие на алкохол и наркотици.

По време на днешната акция бяха проверени 136 превозни средства /45 товарни и 91 леки автомобила/ и 157 лица. Извършени са 51 проверки за алкохол и 4 проверки за наркотични вещества. За констатирани нарушения по ЗДвП са съставени 2 акта и са наложени 4 глоби по фиш. Санкциите касаят липса на предпазни колани при водачи и пътници, шофиране без светлини и без преминат технически преглед. Два акта са наложени по Закона за автомобилните превози – един за неспазване на работното време и един за нередовен пътен лист. Служителите на "Пътна полиция" са връчили и 36 електронни фиша.

С цел ограничаване на предпоставките за възникване на катастрофи поне веднъж месечно в областта ще се провежда операция по метода на широкообхватния контрол.

 

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net