ВИДЕО: Протест в Разград заради неприятни миризми в града, изпратен е сигнал до 20 институции

By 14 Юли 2023 Прочетена 811 пъти 0

Разградчани излязоха на протест заради неприятни миризми в някои райони на града.

Общинският съветник Калоян Монев е изпратил сигнал до 20 държавни и европейски институции. Получен е отговор от Народното събрание, че въпросът ще бъде на вниманието на две парламентарни комисии – по околна среда и здравеопазване.

В писмото се настоява държавните институции да се намесят, за да стане ясно откъде идват неприятните миризми и дали са опасни. Според Монев един от източниците може да бъде градската пречиствателна станция, която е силно амортизирана.

Разградчани споделиха, че усещат неприятните миризми в различни района на града.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Мобилната автоматична станция на Изпълнителна агенция по околната среда – Русе извършва непрекъснати измервания по пет показателя за качеството на въздуха в Разград.

Освен стандартните атмосферни замърсители – серен диоксид, азотен диоксид, въглероден оксид, озон и фини прахови частици 10 микрона, станцията е дооборудвана с анализатори за сероводород.

Измерванията започнаха на 7 юли и ще продължат до 20-и включително. Резултатите ще бъдат предоставени на Регионалната здравна инспекция в Разград и на общината.

През миналата година в РЗИ не са постъпвали сигнали, свързани с установяване на неприятни миризми на територията на Разградска област.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 14 Юли 2023 16:09
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net