ВИДЕО: Засаждат 400 рози в района на Пантеона в Разград

By 05 Септември 2022 Прочетена 1069 пъти 0

Засаждат 400 рози в градския парк в района на Пантеона в Разград.

Дейностите се извършват от общинско предприятие "Паркстрой". Още през пролетта беше направена подготовка на участъка в подножието на монумента.

Ръчно и с помощта на техника на площ от декар и половина бяха разчистени на дълбочина 30 см. коренищата на самораслата растителност, след това бе поставена подходяща почва и изградена поливна система.

Разноцветните рози се засаждат в двете средни ивици, всяка от които е с дължина около 90 м. Цветята ще са в средата, а от двете им страни на площ от по 1,5 м. ще има райграс.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


В първия етап от облагородяването на района около Пантеона се предвижда в късната есен да бъдат засадени 20 декоративни фиданки в едната крайна ивица. На следващ етап в друг участък ще бъде разчистена самораслата почвопокривна растителност.

След това, в зависимост от атмосферните условия, през тази или следващата година, ще се облагороди и районът в непосредствена близост до Пантеона.

Предприето е и почистване на надписите върху монумента. Предвижда се на по-късен етап да бъде изградено и соларно осветление.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 05 Септември 2022 17:31
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net