Бивши служители на фирма в Русе със серия грабежи от склад на компанията

By 10 Февруари 2017 Прочетена 2349 пъти 0

Разследват серия от кражби от склад на фирма в Русе.

Установени са двама мъже, срещу които се води досъдебно производство, съобщиха от областната дирекция на МВР.

По инфорамция от полицията, сигналът за кражбите е бил получен на 7 февруари. Те са били извършени след проникване в складова база и помещения, собственост на куриерска фирма. С оглед постъпилата информация са били предприети действия по изясняването на случая.

От служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при областната дирекция на полицията в Русе е била планирана и проведена операция. В хода на акцията, непосредствено след извършване на кражба от склад на фирмата е бил установен и задържан 36-годишен русенец. В него полицаите са намерили ръкавици и инструменти, както и отнети от склада вещи.

При последвалите процесуални действия и оперативно-издирвателни мероприятия е бил установен и 32-годишен мъж, за когото предполагат, че е участвал при извършването на кражби от складовата база в предходен период.

По отношение на двамата мъже криминалистите са изяснили още, че са бивши работници на фирмата и в базата са прониквали с оригинален ключ и код за достъп.

Предстои да се установи точната стойност на откраднатите вещи, както и да се документират всички извършени от двамата деяния.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net