Чужди компании проявяват интерес към русенската корабостроителница

By 13 Юли 2017 Прочетена 1160 пъти 0

Чака се решение за назначаване на постоянен синдик на корабостроителницата в Русе. Това може да стане след приключване на обжалванията във Великотърновския апелативен съд.

Порипомняме, че предприятието беше запечатано, заради задължения към кредитори.

Тъй като това трае вече повече от 4 месеца, дълго време работниците не можеха да приключат трудовоправните си отношения с работодателя. След намесата на областния управител, синдикатите и омбудсмана, хората успяха да си вземат трудовите книжки и да си търсят работа на други места.

Единственото, което работниците и служителите в завода искат е корабостроителницата отново да започне да работи. Работниците и служителите в предприятието обаче все още не могат да си вземат полагащите им се за няколко месеца трудови възнаграждения.

Председателят на КНСБ в предприятието Христо Йорданов заяви днес, че има интерес към корабостроителницата от руски, турски, италиански и български компании. Според него трябва в най-кратки срокове да тръгне процедурата в несъстоятелност, за да може да започнат преговорите с потенциални инвеститори за продажбата на завода.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net