Д-р Кожухаров: Трябва да се премахне лимитът за брой легла в палеативното лечение

By 02 Април 2019 Прочетена 1623 пъти 0
Става дума за пациенти, на които този вид грижа създава комфорт на живот чрез симптоматично лечение Става дума за пациенти, на които този вид грижа създава комфорт на живот чрез симптоматично лечение снимка: КИС 13

Да отпадне лимитът за брой легла в палиативното лечение. За това настоява управителят на Kомплексния онкологичен център в Русе д-р Камен Кожухаров. Става дума за пациенти, на които този вид грижа създава комфорт на живот чрез симптоматично лечение.

Проблемът е, че палиативната грижа е ограничена до 12 легла, което означава, че когато са заети, тези, които имат нужда от подобно лечение, попадат в списък на чакащите, обясни управителят на онкоцентъра д-р Камен Кожухаров.

Броят на леглата в палиативната грижа може да се увеличи или чрез преразпределение от други отделения на онкоцентъра, или по една много бавна процедура. Според д-р Кожухаров, решението на проблема е отпадане на лимита за палиативното лечение.

Изпратени са няколко писма до националната здравно-осигурителна каза с искане да няма ограничение на леглата, но на този етап няма отговор.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 02 Април 2019 17:24
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net