Сдружение "МИГ ЛИДЕР на територия "Две могили и Иваново" изпълнява дейности по пореден проект

By 10 Август 2023 Прочетена 323 пъти 0
Сдружение "МИГ ЛИДЕР на територия "Две могили и Иваново" изпълнява дейности по пореден проект Сдружение "МИГ ЛИДЕР на територия "Две могили и Иваново" изпълнява дейности по пореден проект снимка: КИС 13

Сдружение "МИГ ЛИДЕР на територия "Две могили и Иваново" изпълнява дейностите по проекта "Популяризиране на местната идентичност, чрез организиране на фестивали, публичност и закупуване на материални активи в интерес на местната общност".

Това е първият административен договор на екипа на МИГ, който се изпълнява в пълния обем от заложени дейности.

Мероприятията, заложени в проекта, дават възможност много хора от различни възрастови групи да се докоснат до актуална информация за региона и да вземат участие във форуми, които акцентират върху местната идентичност.

Чрез създаденият сайт на "МИГ ЛИДЕР НА ТЕРИТОРИЯ "ДВЕ МОГИЛИ И ИВАНОВО", местната общност получава своевременно информация за обучения, събития (празници и фестивали) и други културни мероприятия. 

Слогана "Можем, искаме, градим" много добре показва мотивацията на ръководствата на двете общини да привличат съмишленици и да участват в проекти с европейско финансиране, което да е гарант за подобряването на качеството на живот на териториите.

Фестивалите, които ще се проведат, са предвидени на 26.08.2023г. и 29.08.2023г. в изпълнение на дейностите по проект "Популяризиране на местната идентичност, чрез организиране на фестивали, публичност и закупуване на материални активи в интерес на местната общност".

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Двете мероприятия са под надслов:"Хърцоите, традиции за промотиране на местната идентичност"; "От Поломието до Дунава заедно".

Те ще дадат възможност да се покаже културното и историческото наследство на територията, да се привлекат туристи и от други части на страната.

Изключителните природните дадености и разнообразното културно наследство на територията на Община Две могили и Община Иваново дават убеденост, че туризма е важен сектор за региона. Неговото надграждане със съвременни форми и реклама ще създаде допълнителна ангажираност на местният бизнес, нови работни места и ще доведе до подобряване на инфраструктурата в региона.

Възможността за включване на различни възрастови групи от местната общност са важен момент, за да може да се получи плавната връзка между поколенията. Запазването на традициите и обичаите ще допринесе за обогатяване на събраната информация до момента в читалищата на територията.

Изводът, който може да се направи е, че на територията на МИГ са налице идеи и заинтересовани страни, които могат да реализират нестандартните идеи в новото забързано време и да предлагат устойчиви практики за развитие.

Младите хора искат спокойствие и чиста природа, а  територията  на "МИГ ЛИДЕР НА ТЕРИТОРИЯ ”ДВЕ МОГИЛИ И ИВАНОВО"  е атрактивно място за живот и бизнес.

Чрез проекта "Популяризиране на местната идентичност, чрез организиране на фестивали, публичност и закупуване на материални активи в интерес на местната общност"  екипа на МИГ  са  намерили правилният път за популяризиране на местната общност и подобряването на качеството на живот на територията на община Две могили и Община Иваново.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 22 Януари 2024 15:31
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net